Szik Mátyás

Sánta Zoltán
WSET Level 3 Awarded, Court of Masters sommeliers Certified Sommelier, Háromszoros magyar bajnok sommelier, szaktanácsadó és konzultáns, az SZM sommelier márka alapítója

30 éves korára már örökös magyar sommelier bajnoknak vallhatta magát és azóta sincs megállás. Szik Mátyás a hazai borszakma legelismertebb és lefoglalkoztatottabb szereplői közé tartozik. Kifinomult szaglása és az emberekkel való foglalkozás szeretete miatt figyelme hamar a vendéglátás és a sommelier pálya felé fordult, bár közben szerzett egy történelem szakos diplomát is.

 

2014-ben, a versenyen való első részvétele alkalmával egyből elnyerte a Magyar Sommelier Bajnok címet. Ezt zsinórban további két győzelem követte (2015, 2016). „A hivatásom az életem” – szól a mottója. A szakma minden területén kipróbálta már magát, több kiemelkedő étterem italrészlegét irányította. Úgy véli, az ezekből hozott „business behaviour” szemlélet, az eredményorientált borszakértés az, ami pluszt szerinte oktatóként nyújtani tud.

 

Borkollégiumi szerepvállalása egyfajta hazatérés számára. „Anno én is a elvégeztem Mészáros Gabriella, Rohály Gábor és Sánta Zoltán kurzusait. Mindnyájan olyan benyomást tettek rám, hogy azt mondtam, egyszer én is szeretnék ezen a katedrán állni. A helyszín azóta természetesen változott, a szellemiség, a kitűzött célok azonban maradt.”


Ezeken a kurzusokon találkozhatsz vele:

Borkollégium Alapfok
Borkollégium Középfok
WSET Alapfok
WSET Középfok
Alapozó Sommelier
Borgasztronómiai kurzusokAjándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is