Borkollégium bora

2022-ben a Borkollégium fehérborává a CZURDA Riesling borát választottuk, így egy éven át minden kurzus kóstolósorát gazdagítani fogja ez az üde és elegáns tétel. A Borkollégium vörösbora címet pedig a Polgár Pincészet 2020-as Cabernet Sauvignon bora és a 2017-es Polgár Cuvée tétele érdemelte ki.
 

CZURDA Riesling

A bor élénk szalmasárga a friss, finom citrusok, a fehérhúsú őszibarack, a jázmin, a mangó és a méz elegáns egyvelege, némi akácos bájjal. A CZURDA Riesling üde, elegáns és könnyű, egyenes illatvilággal. Kóstolva teltek és elegánsak a gyümölcsízek, tiszták és sallangmentesek. A bor édes, de remekül ellensúlyozza a savgerinc. Nagyon frissítő, mégis hosszú a lecsengése.
 
A szőlőskertük Pannonhalma közelében található, ahol a Bencés Főapátság öregbíti a magyarországi rizlingek hírnevét. Ez a bor azonban egészen más - meggyőződésük, hogy nincs hasonló rizling Magyarországon.
 
A szőlő lösz-és mészkőtalajban növekszik a hatéves szőlőültetvényeken. Viszonylag későn szüretelnek kézzel, egészben préselik ls moseli élesztővel erjesztik több, mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból.
Savtartalma 7.8 g/l, 32.2 g/l cukorral. Azt is mondták már, hogy olyan, mint a forrásvíz, mert csupán 11.5% az alkoholtartalma.
 
Fogyasztását pincehőmérsékleten javasoljuk. A páratlan ételpárosítások lehetőségének ismeretében megunhatatlan bor!
 
 

Cabernet Sauvignon 2020

 
 
Nagy testű, tartalmas, rendkívül komplex aromájú igazi villányi bort tart a kezében. Illatában a bogyós gyümölcsök aromái mellet, az aszalt szilva, meggy, áfonya is jellemzi. Kóstolva gazdag gyümölcssavérzete mellé, elképesztően izgalmas és sima tanninérzet párosul mely egységesen elosztva érződik szájban Bátran ajánljuk azoknak akik a testes, tartalmas vörösborokat kedvelik, illetve gyűjtőknek hisz’ a bor csak hosszú évek múltán éri el fejlődésének csúcsát.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Polgár Cuvée 2017


Október végén szüretelt Cabernet Sauvignon és franc nászából született a szeder és áfonya illatú, elegáns színvilágú, puha tanninokat érlelő vörösbor. Az újhordós érlelésből származó kellemesen füstös, csokoládés és fahéjas aromák diszkrét keretbe foglalják a bor gyönyörű gyümölcsösségét.
Nagy formátumú hosszú érlelési potenciállal rendelkező többszörös díjnyertes tartalmas bor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is