Borkollégium bora

2021-ben a Borkollégium fehérborává a tokaji HOLDVÖLGY Signature borát választottuk, így egy éven át minden kurzus kóstolósorát gazdagítani fogja ez a borvidéken belül is egyedülállónak számító tétel. A Borkollégium vörösbora címet pedig a Stier Pincészet 2016-os Villányi Franc-a érdemelte ki.
 

HOLDVÖLGY Signature 2007

A birtok folyékony aláírása. Elkészítési módja leginkább a műkorcsolyázás egyik elemeként szereplő szabadgyakorlathoz hasonlítható. A feladat: borászati technikák teljes tárházából választva (Fordítás, Máslás, Szamorodni, Aszú, Eszencia) a lehető legszebb bor elkészítése az adott évjáratból, Holdvölgy stílusban. A lehető legdinamikusabb szerkezet elérése a cél, egy 5 puttonyos Aszúnak megfelelő beltartalommal. Gazdag és friss botrytiszes illat, buja méz ízek hömpölyögnek benne, kitűnő sav-cukor egyensúly, fiatalos üdeség és felejthetetlen ízgazdagság. Magas cukortartalma csak ilyen savak kíséretében képes ennyi gyümölcsöt és utóízt kínálni.A harmóniának köszönhetően évtizedekig eltartható.
 
ERJESZTÉS: Hordóban
ÉRLELÉS: 1,5 éves hordós érlelés
HÁZASÍTÁS: Aszú, Szamorodni
SZŐLŐFAJTÁK: Furmint, Hárslevelű, Zéta
 
DÍJAK:
2012 – Pannon Bormustra, Csúcsbor
2016 - Nemzetközi Borkiválóság (Országkóstoló), Borkiválóság
2016 - Borigo - 2016.12- Top 100, 12. hely
2019 – Women’s Wine & Spirits Awards, Aranyérem
2019 - Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor, 10. hely
 
 
 

Stier Villányi Franc 2016

 
 
Komoly potenciállal bíró nagy testű vörösbor. A Villányi borvidéken kivívott elismertségét, egyedülálló, magas minőségének köszönheti. Kiváló adottságait felismerve kiemelt figyelmet fordít rá pincészetünk is. Izgalmas, mély, szofisztikált vörösbor, fűszeres karakterrel. Illata komplex. Az érett feketebogyós gyümölcsöket –fekete ribizli, cigánymeggy- változatos aromák kísérik: szerecsendió, szegfűbors, ázott föld, avar, borsmenta, és leheletnyi füst. Szájban valódi ízkavalkád! Créme brulée, keserűcsokoládé, karamell, füst és dohány nagyszerű játéka az illatban már megismert gyümölcsös zamatok mellett. Hosszú lecsengésű, harmonikus ital elegáns savakkal és bársonyos tanninszerkezettel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is