Alapozó sommelier tanfolyam


Bort választani az étteremben, vagy otthon a vacsorához? Pezsgőt bontani? Poharat választani? Mind olyan helyzetek, amelyek meghatározhatják az este hangulatát, a találkozó sikerét. Egy sommelier szakmájából adódóan könnyedén elboldogul egy hasonló szituációban, de egy borkedvelőnek szüksége lehet némi segítségre. Egyáltalán, ki a sommelier? Mit kell tudnia, mivel foglalkozik? Miket tanulhatunk tőle?
 
Az alapozó sommelier tanfolyamunkon betekintést nyújtunk a professzionális italszerviz világába, majd kiválogatjuk és részletezzük azokat a fontosabb dolgokat, technikákat, melyeket akár otthon is alkalmazhatunk.
 
 
Két napos intenzív képzésünk alatt elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhet minden borkedvelő, illetve aki szeretne a vendéglátás területén elhelyezkedni, vagy már ott dolgozik, de még nem érzi otthon magát a szervizben, vagy a pult mögött.
Boros előképzettség nem árt, de nem alapfeltétele a tanfolyamnak, hiszen ez később is beszerezhető, a hallgató érdeklődésének, munkakörének megfelelően.



Tematika

  • sommelier alapismeretek (4 óra)
  • felszolgálási ismeretek, gyakorlati alapok (4 óra)
  • bor-étel párosítások, borajánlás, gasztronómiai alapismeretek (4 óra)
  • gyakorló óra a Gundel étteremben, vizsgafeladat (4 óra)
 
Részletes tematika:
1.Sommelier alapismeretek
  • Ki a sommelier?
  • borválaszték, étlap, borlap, itallap összefüggése
  • borok kiválasztása, beszerzés, tárolás
  • borok előkészítése, a felszolgálás eszközei
  • rövid italok, pálinka
  • vendég kezelés, kommunikáció
  • borhibák, borbetegségek
  • poharazott, darabban tartott borok
 
2. Felszolgálási alapismeretek, gyakorlati alapok
  • éttermi teríték
  • pohár fajták, használatuk
  • borkínálás, borajánlat
  • borok, pezsgők bontása
  • dekantálás
  • italok felszolgálása
  • borok alaptípusai
  • párlatok alaptípusai (pálinka, whisky, rum, gin, tequila)
  • borleírás, borminősítés
  • fekete poharas párlatteszt
 
3. Bor-étel párosítások, borajánlás, gasztronómiai alapismeretek
  • borstílusok (ismétlés, visszakérdezés)
  • alapízek
  • klasszikus vacsora-sorrend, rászletek
  • megerősítő és ellenpontozó gasztronómia
  • alap borstílusok összekóstolása jellegzetes ízekkel
 
4. Gyakorló óra a Gundel étteremben, vizsgafeladat
  • A Gundel étteremben, annak bor és ételválasztékára támaszkodva borajánlás, bor-étel párosítás, felszolgálás. Mindenki kipróbálja a vendég és a sommelier szerepkört is.
 
Kóstolt italok száma: 16-20
Előadó: Petzold Attila



Vizsga

A tanfolyam magyar nyelvű vizsgával zárul a második nap végén. A sikeresen vizsgázó hallgatóink „Home sommelier” tanúsítványt vehetnek át.
 
Vizsgafeladatok:
  • Borajánlás ételek mellé (vendég által választott étel)
  • Borbemutatás (tájegység, pince, borász, borjellemzők)
  • Borleírás ajánlással (kapott ismeretlen bor)
  • Pezsgőbontás – töltés
  • Borbontás, szerviz asztalnál
  • Párlat vakteszt
  • Dekantálás



Ajándék

Ez a kurzus ajándékba is adható. Vásárolja meg karácsonyra szeretteinek!

Ajándékba adom


Időpontok és tandíj

Kedvezményes ár: 39.900 Ft (31.417 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 49.900 Ft (39.291 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Csoportos akció: minimum 3 főtől 10% kedvezmény a végösszegből. Diákkedvezmény: 25 éven aluliaknak, érvényes diákigazolvány bemutatásával 15% kedvezmény.




Közelgő kurzusok





Segítség, információ

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés