Alapozó sommelier tanfolyam


Bort választani az étteremben, vagy otthon a vacsorához? Pezsgőt bontani? Poharat választani? Mind olyan helyzetek, amelyek meghatározhatják az este hangulatát, a találkozó sikerét. Egy sommelier szakmájából adódóan könnyedén elboldogul egy hasonló szituációban, de egy borkedvelőnek szüksége lehet némi segítségre. Egyáltalán, ki a sommelier? Mit kell tudnia, mivel foglalkozik? Miket tanulhatunk tőle?
 
Az alapozó sommelier tanfolyamunkon betekintést nyújtunk a professzionális italszerviz világába, majd kiválogatjuk és részletezzük azokat a fontosabb dolgokat, technikákat, melyeket akár otthon is alkalmazhatunk.
 
 
Két napos intenzív képzésünk alatt elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhet minden borkedvelő, illetve aki szeretne a vendéglátás területén elhelyezkedni, vagy már ott dolgozik, de még nem érzi otthon magát a szervizben, vagy a pult mögött.
Boros előképzettség nem árt, de nem alapfeltétele a tanfolyamnak, hiszen ez később is beszerezhető, a hallgató érdeklődésének, munkakörének megfelelően.



Tematika

  • sommelier alapismeretek (4 óra)
  • felszolgálási ismeretek, gyakorlati alapok (4 óra)
  • bor-étel párosítások, borajánlás, gasztronómiai alapismeretek (4 óra)
  • gyakorló óra a Gundel étteremben, vizsgafeladat (4 óra)
 
Részletes tematika:
1.Sommelier alapismeretek
  • Ki a sommelier?
  • borválaszték, étlap, borlap, itallap összefüggése
  • borok kiválasztása, beszerzés, tárolás
  • borok előkészítése, a felszolgálás eszközei
  • rövid italok, pálinka
  • vendég kezelés, kommunikáció
  • borhibák, borbetegségek
  • poharazott, darabban tartott borok
 
2. Felszolgálási alapismeretek, gyakorlati alapok
  • éttermi teríték
  • pohár fajták, használatuk
  • borkínálás, borajánlat
  • borok, pezsgők bontása
  • dekantálás
  • italok felszolgálása
  • borok alaptípusai
  • párlatok alaptípusai (pálinka, whisky, rum, gin, tequila)
  • borleírás, borminősítés
  • fekete poharas párlatteszt
 
3. Bor-étel párosítások, borajánlás, gasztronómiai alapismeretek
  • borstílusok (ismétlés, visszakérdezés)
  • alapízek
  • klasszikus vacsora-sorrend, rászletek
  • megerősítő és ellenpontozó gasztronómia
  • alap borstílusok összekóstolása jellegzetes ízekkel
 
4. Gyakorló óra a Gundel étteremben, vizsgafeladat
  • A Gundel étteremben, annak bor és ételválasztékára támaszkodva borajánlás, bor-étel párosítás, felszolgálás. Mindenki kipróbálja a vendég és a sommelier szerepkört is.
 
Kóstolt italok száma: 16-20
Előadó: Petzold Attila



Vizsga

A tanfolyam magyar nyelvű vizsgával zárul a második nap végén. A sikeresen vizsgázó hallgatóink „Home sommelier” tanúsítványt vehetnek át.
 
Vizsgafeladatok:
  • Borajánlás ételek mellé (vendég által választott étel)
  • Borbemutatás (tájegység, pince, borász, borjellemzők)
  • Borleírás ajánlással (kapott ismeretlen bor)
  • Pezsgőbontás – töltés
  • Borbontás, szerviz asztalnál
  • Párlat vakteszt
  • Dekantálás



Ajándék

Ez a kurzus ajándékba is adható. Vásárolja meg karácsonyra szeretteinek!

Ajándékba adom


Időpontok és tandíj

Kedvezményes ár: 39.900 Ft (31.417 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 49.900 Ft (39.291 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Csoportos akció: minimum 3 főtől 10% kedvezmény a végösszegből. Diákkedvezmény: 25 éven aluliaknak, érvényes diákigazolvány bemutatásával 15% kedvezmény.

A tanfolyam díjmentes lemondására a tanfolyam napját megelőző 15 munkanapig van lehetőség. Ezt követően a tanfolyam napját megelőző 7 munkanapig történő lemondás esetén a lemondás díja a tanfolyami díj 50%-a, ezt követően a 100%-a.




Érdekel a kurzus, de a megjelölt időpontok valami miatt nem alkalmasak számodra? Töltsd ki az alábbi űrlapot, így később tudunk értesíteni az ÚJ időpontokról, melyek kapcsán igyekszünk figyelembe venni személyes preferenciáidat.

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is