Sajtóközlemény

Határon túli magyar borászokkal búcsúzik a legrégebbi hazai boriskola

 

Egy igazi nyári Kerti Partyval búcsúzik a Borkollégium, Magyarország legrégebbi borismereti oktatással foglalkozó felnőttképzési intézménye június 28-án. Szerencsére a minden borkedvelő által ismert, dr. Rohály Gábor alapította iskola csak a Pasaréti úti helyszíntől és az idei tanévtől köszön el!

 

Mészáros Gabriella

 

A BorMatura Kft., vagy ahogy mindenki ismeri, a Borkollégium első képzése 1991-ben indult, intézményesített formában 1996 óta működik az iskola. A londoni Wine & Spirits Education Trust akkreditációját WSET2 és WSET3 képzési szintekre 2005-ben szerezték meg, Magyarországon elsőként.


Az alapítók, dr. Rohály Gábor és dr. Mészáros Gabriella azóta töretlenül dolgoztak a hazai italkultúra fejlesztésén. Nemcsak tanárként, hanem fontos könyvek és szakmai kiadványok szerzői- vagy szerkesztőiként, rendezvények, kóstolók, szakmai bizottságok tagja vagy elnökeként. Túlzás nélkül nevezhetjük őket a hazai borkultúra élharcosainak! A borszakértő páros nevelte ki az elmúlt negyed évszázad hazai borértőinek nagyobb részét, ráadásul az utóbbi 12 évben saját otthonukban kialakított tantermükben tanítgatták az érdeklődőket.

 

Mára kinőttük a helyet, az iskola növekszik, fejlődünk, és egy új helyszínen végre professzionális körülmények között folytathatjuk a tanítást” – mondta dr. Mészáros Gabriella a költözés kapcsán. Az új helyszín különböző termeiben már akár párhuzamosan több tanóra is folyhat, újfajta mesterkurzusokat, interaktív lehetőségeket is tervez a nemzetközi borakadémikusokból álló tanári kar. Ráadásul ősztől, az augusztus 15-i nyitástól kezdve igazán frekventált helyen, a Nyugati pályaudvar közelében, a 1067 Budapest, Podmaniczky u. 31.-ben kereshetjük majd őket.

 

Búcsú különleges borokkal

Mindig is az volt a célunk, hogy szélesítsük a minőségi borok fogyasztóinak körét, és hogy ráirányítsuk a figyelmet a világ boraira, bortermelő vidékeire” – mondta dr. Mészáros Gabriella. Az egyes mesterkurzusok feladata pedig szerinte olyan tételek bemutatása, amelyeket máshol, máskor nem tudunk megkóstolni. Éppen ezért döntött úgy, hogy a tanévzáró kerti partyra határon túli magyar borászokat hív.

 

Vendégei között akadnak, akik már bizonyítottak, és olyanok is, akik most mutatkoznak be. A kötetlen sétáló kóstoló arra is remek lehetőség lesz, hogy a különböző régiók borászai egymással is megismerkedhessenek. Akik már biztosan személyesen is ott lesznek: Maurer Oszkár, Pongrácz Árpád, Mátyás András, és Geönczeöl Attila.

 

És milyen borokat kóstolhatunk még borokat a budai helyszínen június 28-án?

Garam Mente:

  • Bott Frigyes
  • Mátyás András
  • Strekov 1075
  • Kasnyik Pince
  • Geönczeöl Attila
  • Környi Csaba - BurdaVin

Partium:

  • Balla Géza
  • Vinum Partium Kárásztelek
  • Nachbil Pince


Szerémség:

  • Maurer Oszkár
  • Móricz Árpád
  • Nagy Sagmeister Pince


Részletek:

Időpont: 2016. június 28. 18:00-22:00
Helyszín: 1026 Budapest, Pasaréti út 14.
Jegyár: 9000 forint

 

Jelentkezés:

www.borkollegium.hu/jelentkezes
Tel.: +36 70 622-1060
Email: info@borkollegium.hu
Facebook: facebook.com/borkollegium

 

Sajtóinformációk:

Bánlaki D. Stella
+36 30 561 5762
sajto@winelovers.hu

Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés