Petzold Attila


Okleveles élelmiszermérnök, párlat szakértő


Hosszú utat járt be Petzold Attila, amíg az eredeti szakmájától eljutott addig, hogy ma ő Magyarország talán legfelkészültebb pálinkaszakértője. A sütőtechnikusi (értsd: pék) végzettségével folytatta szakirányú tanulmányait az Élelmiszeripari Egyetemen. Majd rájött, hogy mégsem ez az ő világa. Az iskolát nem hagyta ott, de az erjedéstechnikai szakirányon figyelme már az italok felé fordult, diplomamunkáját borokból írta. 2008-ban tulajdonképpen véletlenül, egy általa szerkesztett újság révén, csöppent a pálinkabizniszbe, ma már ő felel a Brill Pálinkaház kereskedelmi tevékenységéért. Magánoktatóként kezdett párlatismeretet tanítani, majd csatlakozott a Borkollégium oktatói közé.


Még utolsó évesként elkezdett dolgozni a Magyar Borok Házában. „Ott tanultam meg kóstolni és ott tanultam meg a borokat és egyéb italokat a laikusok számára is érthető formában bemutatni. Oktatóként a mai napig ezt tartom az egyik legnagyobb erényemnek” – mondja Attila. Hat év Magyar Borok Háza után következett egy rövid budafoki borászkodás, illetve különböző borászati szaktanácsadói munkák – utóbbit a mai napig is csinálja, elsősorban minősítésben és borhibák kiszűrésében segédkezik.


Nem csoda, hogy Attilánál csak idő kérdése volt, mikor kezd oktatni. „Pár éve részt vehettem Spanyolországban egy sherry oktatói képzésen, utána éreztem azt, hogy van már valami a kezemben, amit érdemes továbbadnom másoknak. Csak olyat vállalok ugyanis, amiről biztos tudással rendelkezem, amivel kapcsolatban szinte bármilyen kérdést meg tudok válaszolni az óráimon.”


Ezeken a kurzusokon találkozhatsz vele:

Borkollégium Alapfok
Borkollégium Felsőfok
WSET Alapfok
WSET Középfok
WSET Felsőfok
WSET Középfok – Párlat tanfolyam
MesterkurzusokAjándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés