WSET Középfok – Párlat tanfolyam


Mik azok a párlatok és miért függnek szorosan össze a borokkal? Hogyan készülnek és milyen lepárlási módszerek vannak? Hogyan kell helyesen kóstolni és milyen alapú italok léteznek?
 
Ha nemcsak a boroknál keresi a minőséget, hanem a pálinkák, whisky-k, likőrök, brandy-k és egyéb párlatok terén is, és szeretné megtudni, hogyan készülnek, milyen aromák jellemzik, mitől lesznek igazán kiváló tételek, akkor a WSET Középfok Párlat kurzusról tudnia kell.
 
 
A 3 alkalmas tanfolyam a párlatok és a likőrök világát tárja fel kezdő és középhaladó szinten a párlatok (és borok) iránt érdeklődők számára. Tanulnak majd az előállítási módszerekről, a legfőbb párlatféleségek jellemzőiről, de megismerkednek a legnagyobb márkákkal is, a párlatok felhasználásával a koktélok készítése során.
 
A tanfolyam vizsgával zárul. Sikeres vizsga esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a résztvevők, illetve használhatják a megfelelő WSET logót is.
 
Előadó: Petzold Attila
 

Miről lesz szó a tanfolyamon?

  • Milyen típusú párlatok vannak?
  • Melyek a szőlő alapú párlatok?
  • Melyek a gyümölcs alapú párlatok?
  • Melyek az egyéb gabona és keményítő alapú párlatok?
  • Melyek az ízesített párlatok?
  • Hogyan befolyásolják a gyártási módszerek a párlatok és likőrök jellemzőit?
  • Mik a nemzetközileg ismert legfőbb párlatféleségek és likőrök jellemzői?
  • Hogyan kell kóstolni a párlatokat?
  • A párlatok és a koktélkészítés kapcsolata
  • Melyek a legfontosabb koktél alapanyagok?
  • Melyek a koktélkészítés elengedhetetlen kellékei? Mik a bartender eszközei?
  • A legfontosabb párlatokból koktélokat készítünk.
 

 

Kóstolt párlatok

A kurzus során 48 tételt kóstolunk. Tervezett sor a WSET kategória alapján:
  • VS Cognac
  • VSOP Cognac
  • XO Cognac
  • Armagnac
  • Grappa
  • Pisco
  • Tennessee Whiskey (USA)
  • Bourbon (USA)
  • Rye Whiskey (USA)
  • Single Malt Whisky (Skócia)
  • Single Malt Whisky (Skócia)
  • Blended Scotch Whisky
  • Irish Whiskey
  • Canadian Whisky
  • Japanese Whisky
  • Kubai stílusú fehér rum
  • Karakteres fehér rum (angol vagy francia)
  • Olcsó, színezett, sötét rum (BOB)
  • érlelt spanyol stílusú rum
  • érlelt angol stílusú rum
  • Blanco Tequila (100% agave)
  • Reposado Tequila (100% agave)
  • Anejo Tequila (100% agave)
  • Blanco Artisanal Mezcal
  • Semleges stílusú vodka
  • Karakteres vodka
  • Karakteres vodka
  • London Dry Gin
  • Modern stílusú gin
  • Old Tom gin
  • Ánizs ízesítésű párlat
  • Gyomorkeserű
  • Vermouth
  • Egyszerű likőr
  • Komplex likőr
  • Brandy de Jerez
  • Calvados
  • Dark rum (very aged)
  • Flavoured vodka (modern)
  • Flavoured vodka (traditional)
  • Fruit spirit Í(Kirsch, Framboise, Fraise, Poire Willam, Mirabelle)
  • Genever
  • Gin (premium)
  • Golden Rum
  • Inexpensive grape brandy
  • Spiced rum
  • Tequila 100 Anejo
  • Tequila 100% muy anejo
 
A párlatsor változásának jogát fenntartjuk.
 
 

Kiknek ajánljuk a Párlat tanfolyamot?

  • a borok iránt már elkötelezett személyeknek, akik szélesítenék az ismereteiket,
  • borral és alkoholos italokkal foglalkozók számára,
  • vendéglátásban dolgozóknak, sommelier-eknek,
  • kereskedelemben dolgozóknak,
  • gasztronómia iránt érdeklődőknek,
  • közép- és felsővezetők részére.
 
A tanfolyam megkezdésének nincs felvételi követelménye, előzetes tudást nem igényel, csupán a nagykorúság igazolása szükséges. Kérésre ez alól is kaphat felmentést az érdeklődő, de ilyen esetben a tanfolyam során nem kóstolhat párlatot a kiskorú hallgató.
 

 

Tananyag

Az előadáson elhangzott prezentációkon kívül a tananyag: WSET Spirits: Looking behind the label című könyv. A tanfolyam díja tartalmazza a tananyag árát és az egyszeri vizsgadíjat is.
 
Letölthető tananyagok:



Tematika

A tanfolyam hat, egyenként négy órás előadásból áll, esti kurzus keretében. A képzés magyar kiegészítésekkel, angol nyelven történik. Amennyiben nem biztos a nyelvtudásában, javasoljuk, egyeztessen kollégánkkal az alábbi telefonszámon: +36 70 622 1060
 
Ez a képzési forma teljesen megújult 2017. augusztus 1-től.



Vizsga

A sikeres vizsga - a tanfolyami órákon túl - további egyéni felkészülést is feltételez. A tankönyvet a „Tananyagok” résznél tekintheti meg.
A vizsga árát a tandíj tartalmazza, amely 50 feleletválasztós kérdésből áll, a kérdések lefedik a teljes tananyagot.
 
Sikertelen vizsga esetén lehetőség van pótvizsgára, melynek díja 35.000 Ft.
Sikeres vizsga esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a résztvevők, illetve használhatják a megfelelő WSET logót is.
 
 
Figyelem! Időpontváltozás!
2019. május 17-19. helyett május 16-18. között kerül megrendezésre a kurzus.
 








Tandíj

Kedvezményes ár: 127.000 Ft (100.000 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 140.000 Ft (110.236 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Csoportos akció: minimum 3 főtől 10% kedvezmény a végösszegből. Diákkedvezmény: 25 éven aluliaknak, érvényes diákigazolvány bemutatásával 15% kedvezmény.

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés