Szaké készítés és stílusok

A saké (szaké) a japánok nemzeti itala, komplex, sokszínű és egyben misztikus. A kurzus során megismerkedünk a saké készítés alapjaival, a főbb kategóriákkal, illetve hogy milyen aromák és ízek találhatóak az italban. Fantasztikus saké sort állítottunk össze, hogy a lehető legjobban be tudjuk mutatni a különböző stílusokat.
 
Előadó: Kielmayer Kristian, WSET saké szakértő
Kóstolt tételek száma: 17
 


Borsor:

Stílus Magyarázat Termelő, márka Tétel
Futsu-shu alap, nem prémium szaké Masuizumi Karakuchi
Honjozo prémium szaké, maximum 70% polishing ratio, kismértékű alkohol hozzáadása engedélyezett Bijofu Honjozo
Junmai prémium szaké, maximum 70% polishing ratio, alkohol hozzáadása nem engedélyezett Bijofu Junmai
Ginjo prémium szaké, maximum 60% polishing ratio, kismértékű alkohol hozzáadása engedélyezett Nanbu Bijin Ginjo
Junmai Ginjo prémium szaké, maximum 60% polishing ratio, alkohol hozzáadása nem engedélyezett Fukuju Kobe Classic
Daiginjo prémium szaké, maximum 50% polishing ratio, kismértékű alkohol hozzáadása engedélyezett Tatsuriki Dragon Blue 
Junmai Daiginjo prémium szaké, maximum 50% polishing ratio, alkohol hozzáadása nem engedélyezett Dassai 39
Nigori "durván" szűrt ("coarsly filtered") szaké Rihaku Dreamy Clouds
Sparkling pezsgő szaké Shichiken Sparkling Dry
Muroka faszenes szűrés nélküli szaké Kinoshita Tamagawa Yamahai Junmai Muroka Nama Genshu "Red Label" 
Nama pasztőrözés nélküli szaké Amabuki Strawberry Blossom
Genshu víz hozzáadása nélküli ("undiluted") szaké Toko JG Genshu 
Taru-zake japán cédrusban ("sugi") rövid ideig "érlelt" szaké Hanatomoe Sugi Barrel 
Koshu hosszú ideig érlelt szaké Daruma Masamune  10 Years
Kijoshu édes szaké Masuizumi  Kijoshu
Kimoto magasabb savú szaké, speciális straterkultúra kialakítás miatt Hatsumago Kimoto Tradition
Yamahai magasabb savú szaké, speciális straterkultúra kialakítás miatt Yuki No Bosha  Snow Hut
 
A változtatás jogát fenntartjuk!

Időpont: 18:00-21:30
Helyszín: Borkollégium (1067 Budapest, Podmaniczky u. 31. I/7.)
Ár: 24.900 Ft/fő/alkalom


Jelentkezés

Közelgő kurzusok







Segítség, információ

Borkollégium oktatási piramis

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is