Sue Tolson


DipWset, Vinitaly olasz borszakértő, MW hallgató, borszakíró, szakfordító

Az eredetileg francia-olasz szakos angol hölgy, bár borszerető édesapja révén még tokaji aszú is került olykor a családi asztalra, viszonylag későn kezdett komolyabban foglalkozni a borokkal, ma már azonban teljesen ennek szenteli az életét.
Megszerezte a WSET nemzetközi borakadémikusi diplomát, jelenleg a Master of Wine Institute hallgatója. Szakértőként versenyeken bírál, szövegeket fordít, cikkeket ír és saját boros portált vezet. Az olasz nyelv és kultúra jó ismerőjeként egyik fő szakterülete az olasz bor, rendelkezik a Vinitaly olasz borszakértő képesítéssel is.

1997-ben járt először Magyarországon, majd kisebb kitérő után itt telepedett le. Bár úgy véli, szakemberként mindenre nyitottnak kell lennie, különösen közel áll a szívéhez a furmint és a kadarka, a borvidékek közül pedig Szekszárd, Somló és Badacsony. Közel 20 éves tanítási gyakorlatát 2020-tól a Borkollégiumban kamatoztatja. Erőssége a lelkesedés, és az alkalmazkodóképesség – utóbbit különösen fontosnak tartja, hiszen a módszertant szerinte mindig az adott csoport igényeihez kell igazítani.


Ezeken a kurzusokon találkozhatsz vele:

WSET Középfok
WSET FelsőfokAjándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is