Kollár Mariann


DipWSET, okleveles borász, a londoni Theatre of Wine tanácsadója

Eredetileg közgazdásznak készült, ám a főiskolai évei alatt belekóstolt a vendéglátásba, egy borrajongó által üzemeltetett fine dining étterembenés ez megpecsételte a sorsát. Innen már egyenes út vezetett Londonba, Jun Tanaka japán-brit sztárséf éttermébe, ahol a ranglétrát végigjárva idővel a head sommelier pozíciót töltötte be. A világ borfővárosában később a kereskedelemben, egy import cégnél helyezkedett el. A londoni évek alatt megszerezte a WSET nemzetközi borakadémikusi diplomát is.

 

Hazatérése után, 2018 novembere óta vezeti a Vinoport Borbárt, kóstolójegyzetei megírásakor is igyekszik „nemzetközi szemmel”értékelni a neki beküldött magyar borokat. Borkollégiumban tartott előadásait ugyanez a szemlélet jellemzi. „Mindig igyekszem nemzetközi kontextusban bemutatni az adott tananyagot, témakört vagy éppen bort a kint szerzett saját tapasztalataim, illetve az egyéb életből vett példákon keresztül. Az óráimon szeretnék egy széles körű kitekintést nyújtani a világra.”

 

2019-ben kipróbálta magát a „másik” oldalon is, elvégezte a budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola egy éves OKJ-s borászképzését is, ahol alapos a gyakorlati tudásra tett szert.

Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is