Kielmayer Kristian


DipWSET, nemzetközi borakadémikus, bor- párlattanácsadó, a Borkollégium oktatója


A Németországban született szakember közgazdászként, idegenforgalmi szakon szerezett diplomát; valamint borász végzettséggel is rendelkezik. Független bor- és párlat szakértő, kommunikációval, oktatással, illetve értékesítési és érzékszervi tanácsadással foglalkozik. Az Osztrák Borakadémia lektora és 2018 óta a Borkollégium WSET által regisztrált oktatója, vizsgáztatója. Az Országos Borszakértő Bizottság (OBB) tagja 2013 óta.


A borhoz fűződő kapcsolata a Kodolányi János Főiskola Borbarát Klubjában kezdődött, aminek először tagja, majd vezetője volt. Bor iránti szenvedélye és szeretete elkísérte a világ számos borvidékére, ahol szakmai tapasztalatokat is szerzett. Bő egy évtizedet dolgozott borkereskedelemben Angliában és Ausztriában, ahol a bor- és párlatbeszerzés mellett a tanácsadás és prémium, befektetési borok értékesítése volt a szakterülete.


Külföldi bor- és párlatversenyek rendszeres bírálója, így többek között a londoni International Wine Challenge-en (IWC), a Berliner Wine Trophy-n és a Concours Mondial de Bruxelles Bor- és Párlatversenyen szokott bírálni. Jelenleg a Specialty Coffee Association (SCA) kávé diploma megszerzésén dolgozik. 


Ezeken a kurzusokon találkozhatsz vele:

Borkollégium Alapfok
Borkollégium Középfok
Borkollégium Felsőfok
WSET Alapfok
WSET Középfok
WSET FelsőfokAjándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is