Kielmayer Kristian


DipWSET, Weinakademiker, bor- és párlattanácsadó, a Borkollégium oktatója


Kristian Németországban született, idegenforgalmi szakon szerzett közgazdász diplomát; emellett borász végzettséggel is rendelkezik. Független bor- és párlatszakértő, kommunikációval, oktatással, eredetvédelemmel, illetve értékesítési és érzékszervi tanácsadással foglalkozik.

Az Osztrák Borakadémia lektora és 2018 óta a Borkollégium WSET által regisztrált oktatója, vizsgáztatója. 2013 óta az Országos Borszakértő Bizottság (OBB) tagja. Certified sommelier a Court of Masters Sommeliers-től, folyamatosan képzi magát az „italok világában”, így többek között a WSET saké képesítés megszerzése mellett a Rioja Wine Educator, illetve a Bourgogne Masters és Certified Sherry Wine Specialist címeket is megszerezte. 

A borhoz fűződő kapcsolata a Kodolányi János Főiskola Borbarát Klubjában indult, aminek először tagja, majd vezetője lett. Bor iránti szenvedélye és szeretete elkísérte a világ számos borvidékére, ahol számos szakmai tapasztalatot szerzett. Bő egy évtizedet dolgozott borkereskedelemben Angliában és Ausztriában, ahol a bor- és párlatbeszerzés mellett a tanácsadás és a prémium, befektetési borok értékesítése volt a szakterülete.

A bor és párlatok mellett a kávé, egész pontosan a specialty kávé lett nagy szenvedélye, amiben elmélyedve, látókörét szélesítve és ismereteit tovább gazdagítva megszerezte az SCA (Specialty Coffee Association) kávé diplomát.

Számos külföldi bor- és párlatverseny rendszeres bírálója, többek között az International Wine Challenge (IWC), Mundus Vini, Concours Mondial de Bruxelles. 

Jelenleg a folyamatos tanulás elvét követve az FH Burgenland, nemzetközi bormarketing képzés mester szakának hallgatójaként gyarapítja tudását.

Tudását hallgatóival is szívesen megosztja, így a Borkollégiumi tanfolyamok mellett magánórákat is vállal, ha valaki egy adott területen jobban elmélyülne vagy továbbtanulna (pl.: WSET Diploma, Weinakademiker,…).

Bővebb információ Kristianról a www.kristiankielmayer.com oldalon található. 


Ezeken a kurzusokon találkozhatsz vele:

Borkollégium Alapfok
Borkollégium Középfok
Borkollégium Felsőfok
WSET Alapfok
WSET Középfok
WSET Felsőfok
Sör ÍzelítőAjándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is