Kielmayer Kristian


DipWSET, nemzetközi borakadémikus, borszakíró, a Borkollégium oktatója


A Németországban született szakember közgazdászként, idegenforgalmi szakon szerezett diplomát; s emellett borász is. Jelenleg az Agrárminisztérium szakértőjeként, illetve hazai és külföldi boriskolák lektoraként dolgozik. Az Országos Borszakértő Bizottság (OBB) tagja, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program szakmai elnöke, de foglalkozik tanácsadással is turizmus, bor és párlatok témában.


A borhoz fűződő kapcsolata a Kodolányi János Főiskola Borbarát Klubjában kezdődött, aminek először tagja, majd vezetője volt. Közben megalapította a Borbarát Kulturális Egyesületet, illetve elvégezte a Borkollégium kurzusait. Londonban megcsinálta a Wine and Spirit Education Trust (WSET) felsőfokú kurzusát, később diplomakurzusát, így megszerezve a Nemzetközi Borakadémikus címet. Számos életre szóló boros élményben volt már része.– látogatások, kóstolók, beszélgetések, Magyarországon és a tengerentúlon.


2018 óta a Borkollégium oktatócsapatának a tagja, illetve külföldi bor- és párlatversenyek rendszeres bírálói között szerepel a neve, így többek között a londoni International Wine Challenge-en (IWC) és idén először egyetlen magyarként a Concours Mondial de Bruxelles Párlatversenyen is részt vett.


Ezeken a kurzusokon találkozhatsz vele:

Borkollégium Alapfok
Borkollégium Középfok
Borkollégium Felsőfok
WSET Középfok
WSET Felsőfok
MesterkurzusokAjándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is