Czinki Tamás

Sánta Zoltán
Master Sommelier

A Nagykanizsai születésű Czinki Tamás a Budapesti Gazdasági Főiskola diákja ként került szorosabb kapcsolatba a vendéglátással. Az iskola után külföldön szerzett tapasztalatot és visszatérve Budapestre a Fausto’s étteremben ismerkedett komolyabban a sommelier szakmával. WSET level 2 és 3 elvégzése után Angliát megcélozva próbálta ismereteit bővíteni.

 

2013 Decemberében vált a Michlein csillagos Northcote sommelier munkatársává ami meghatározta karrierét. Itt kapott betekintést a CMS (Court of Master Sommelier) képzésekbe aminek első 3 lépcsőfokát 2015 re teljesítette. Nem kis fába vágta a fejszéjét amikor megcélozta a Master Sommelier diploma letételét, amit jelenleg mindössze 267 ember birtokol a világon. 2020 ban 5 év kemény tanulás után teljesítette a vizsgafeltételeket és ezzel ő lett az első magyar szakember aki az MS titulus illesztheti a neve mögé.

 

Az Egyesült királyságban töltött évek alatt a fókusz mindíg a tanuláson volt. Volt alkalma bejárni a Portugál borvidékeket, szüretelt jégbort Canadában de visszatérő vendég volt a Champagne régióban is.

 

A Sommelier versenyek folytonos résztvevője is volt és többek között 2. helyezést ért el a „Best Sommelier of UK” versenyen de 3. hellyel is büszkélkedhet a „Best Young Sommelier of Europe” megmérettetésen is.

 

2020 ban családjával egyutt visszaköltözött Magyarországra és Felix Kitchen and Bar étterem Wine Directora-ként dolgozik mellette pedig szaktanácsadó. Tapasztalatait és tudását pedig oktatóként szeretné megosztani a tanulni vágyókkal.


Ezeken a kurzusokon találkozhatsz vele:

WSET Középfok
WSET FelsőfokAjándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is