WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines and Spirits


Bár kezdőket szólít meg ez a tanfolyam is, a megszerzett tudás magasabb szintű mint amit a WSET Level 1 biztosít, így elsődlegesen a “szakmában” dolgozókat valamint a bor és a párlatok iránt mélyebb érdeklődést mutatóknak lehet érdekes.
 
A WSET középfok (WSET® Level 2 Award in Wines and Spirits) kurzus mélyrehatóan foglalkozik a legfontosabb szőlőfajtákkal és legfőbb termőhelyeikkel. Megismerhetik az érdeklődők az e fajtákból készülő borstílusokat, az eredetvédelmi rendszereket és a borcímkéken található legfontosabb kifejezésekkel. Sorra kerülnek az órákon a legfontosabb párlatok és likőrök. A sikeres vizsgát követően WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a hallgatók.
 
 
Betelt időpontok esetén várólistára lehet jelentkezni!Tematika

 • hogyan készül a bor
 • milyen tényezők befolyásolják a bor stílusát
 • a legfontosabb fehér és kék szőlők, s tulajdonságaik
 • az e fajtákból készülő borokat adó legfőbb borrégiók a világban
 • a pezsgő, az édes bor és az erősített borok előállítása
 • címkeismeret
 • az étel-bor párosítás alapelvei
 • a legfontosabb párlat- és likőrféleségek és előállítási módjuk
 • a borleírás a WSET Level 2 szisztematikus borkóstolási segédlet alapján (WSET SAT)
 
A tanfolyam menete
 
A kurzust négy egymást követő napra szervezzük, naponta reggel 9.00-től este 18.00 óráig, közben egy óra ebédszünettel (az esti tanfolyamok nyolc alkalmat jelentenek, hetente egyszer).
A tanfolyamon kóstolt borok száma: 54
A képzés magyar kiegészítésekkel, angol nyelven történik. Amennyiben nem biztos a nyelvtudásában, javasoljuk, egyeztessen kollégánkkal az alábbi telefonszámon: +36 70 622 1060. Vizsgázni lehet továbbá németül és franciául is.Vizsga

Mivel a vizsga önálló felkészülést igényel, arra egy megbeszélt időpontban kerül sor, a tanfolyamot követően minimum két héttel. A vizsga 50 feleletválasztós kérdésből áll és a sikerhez legalább 55%-os teljesítmény szükséges.
 
Az aktuális vizsgaidőpontokról ide kattintva tájékozódhat.
 
A beiratkozás feltételei
 
A tanfolyam elvégzésének tudásbeli előfeltétele nincs, a jelentkezőnek - amennyiben részt szeretne venni a borok kóstolásában is - a 18. életévét kell betölteni a tanfolyam kezdete előtt, sikeres vizsgát azonban az is tehet, aki alatta van ennek az életkornak, illetve egészségügyi, vallási vagy egyéb okokból nem fogyaszthat alkoholt.
 
További részleteket találhat angol nyelven a WSET honlapján, valamint a WSET 2 specifikációjában.Intenzív időpontok
Esti időpontok
Tandíj

Kedvezményes ár: 145.000 Ft (114.173 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 165.000 Ft (129.921 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.
 
A tandíj tartalmazza a tananyagot (könyv, munkafüzet, kóstolási segédlet), a kóstolt borokat, a vizet és a vizsga díját. Nem tartalmazza a kávé és az ebéd árát.
 
Sikertelen vizsga esetén az újabb vizsga díja: 35.000 Ft
 
Fizetési feltételek
 
A tanfolyam díját annak kezdetéig teljes mértékben meg kell fizetni a választott fizetési mód (készpénz, bankkártya, banki átutalás) szerint.
A tanfolyam díjmentes lemondására a tanfolyam napját megelőző 15 munkanapig van lehetőség. Ezt követően a tanfolyam napját megelőző 7 munkanapig történő lemondás esetén a lemondás díja a tanfolyami díj 50%-a, ezt követően a 100%-a.
 
Jelentkezési feltételek
 
Iskolánk küldetése, hogy tanfolyamainkon bárki részt vehessen, akik érdekel a borok világa. Az alábbi esetekben kérjük, jelezze számunkra speciális oktatási körülmény fennállását, annak érdekében, hogy az oktatási körülményeket a lehető legideálisabb módon tudjuk megszervezni az adott tanfolyamon:
 • 18. életévnél fiatalabb jelentkező (a borok kóstolása nélkül, az elméleti rész hallgatását és vizsga letételét biztosítjuk);
 • érzékszervi akadály (pl. színek, szagok csökkentett érzékelése);
 • mozgáskorlátozott állapot;
Jelentkezés

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés