Sajt- és bor kóstoló tanfolyam

Időpontok

Intenzív időpontok
Jelenleg nincs induló képzés.
Esti időpontok
Jelenleg nincs induló képzés.



Leírás

Tudta-e hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni a fő sajt típusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül. Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben.
 
 
Részletes megnevezés
Sajt és bor
Képzési napok / intenzív
1, jellemzően péntek, 9.00-18.00 óra között
Képzési alkalmak / esti
-
Tanórák száma (60 perc)
8
Kóstolt italok száma
10
Kóstolt sajtok száma
10
Javasolt felkészülési óra
nincs
Tananyag
-
Tananyag oldalszáma
-
Magyar tananyag díja
-
Más nyelvű tankönyv díja
-
Vizsga
-
Végzettség
-
Magyar vizsga és oklevél díja
ingyenes





Tematika

Mi is az a sajt?
 
Délelőtt (9.00 – 13.00)
  • a sajt eredete
  • elterjedtsége a világban
  • alapanyagai
    • eredete szerint (tehén, juh, kecske, bivaly)
    • feldolgozásának módja szerint
    • érlelése szerint
    • ízvilága szerint
  • az alapvető sajt típusok
 
Kóstolás: 6 alapvető sajt típus 6 alapvető bortípussal
 
Délután (14.00 – 18.00)
  • szereti-e a sajt a bort?
  • nagy klasszikusok
  • ki is az a sajt sommelier?
  • Tokaj mindent visz?
 
Kóstolás: 6 klasszikusnak tartott sajt – bor párosítás
 
Tervezett sajt és bor párosítások:
 
 
Sajt (megnevezés, típus)
Bor (pincészet, tétel)
friss tehénsajt, natúr
Garamvári Brut Nature
Camembert francia (fehérpenészes)
Etyeki Kúria Primőr White 2016
Gouda holland (félkemény sajt
Gizella Furmint 2015
Munster (rúzsos sajt)
Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pinot noir 2015
Cheddar érlelt (kemény sajt)
Gere Attila Solus 2009
Blue d’Auvergne (kékpenészes sajt)
Barta Pince Öreg Király Dűlő Szamorodni 2013
friss kecskesajt magas tejszíntartalommal
Louis Roederer - Brut Premier (champagne)
Emmentali (gyúrt sajt)
Pierre Frick  Pinot Gris – zéro sulfite ajouté 2014
Reblochon (rúzsos)
Joseph Drouhin Beaujolais-Villages Nouveau 2016
Parmiggiano Reggiano (kemény sajt)
Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2012
Stilton (kékpenészes)
Graham's The Tawny (Tawny Port)
Roquefort (kékpenészes)
Disznókő 6 puttonyos Aszú 1999

 



Vizsga

A tanfolyamot elvégző hallgatóink oklevelet vehetnek át, külön vizsgát nem kell letenni.



Tandíj

Kedvezményes ár: 24.900 Ft + ÁFA, amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 29.900 Ft + ÁFA, amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Mészáros Gabriella
a Borkollégium igazgatója
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés