Csokoládé és pezsgő párosítás


Hedonista élvezetek: Csokoládé és Törley, Francois pezsgő kóstoló tanfolyam, csokoládé készítéssel
  • Csokoládé és pezsgő párosítás: az ízek harmóniája vagy kontrasztja működik? Bebizonyítjuk, hogy mindkettő!
  • Van-e élet az étcsokoládén túl?
  • Csak az édes pezsgők mellé való a csokoládé? Dehogy!
  • Pezsgőkóstolás, de hogyan?
  • Ízlelőbimbók akcióban, mindent megkóstolunk, aztán elemzünk
  • Meglepetés pezsgő és csokoládé különlegesség!
 
Előadó: Szik Mátyás örökös magyar sommelier bajnok (Kollázs)
 
 
Csokoládé: avagy a keserű azték afrodiziákum útja a pezsgővel való duettig
 
Kalandozásainkat Dél-Amerikában kezdjük, megtudjuk hogyan fogyasztották a csokoládé alapanyagát a kakaóbabot az ősi aztékok, miként került Európába, van-e kultúrája a csokoládé fogyasztásnak, „házasítható-e” pl. pezsgővel. Képzeletben bejárjuk Champagne tartományt, megismerjük a pezsgőkészítés módszereit, majd figyelmünket Magyarországra fordítjuk: rövid áttekintést kapunk az etyeki-budai borvidékről, a Törley pezsgőgyárról és közben kóstolunk és kóstolunk… Megvizsgáljuk a trendeket, milyen csokoládé milyen pezsgővel párosítható megnézzük, hogyan kell készíteni a csokoládét, figyelem, kulisszatitkokat árulunk el! A bátrabbak csokoládé készítésre is vállalkozhatnak…
 
Tervezett bor sor:
  • Törley Chardonnay Nyerspezsgő,
  • Törley Excellence Chardonnay
  • Törley Orfeum Rosé sec
  • Törley Excellence sárga muskotály
  • Törley Tokaji doux



Tematika

  • Csokoládé történelem (15 perc)
  • A szénsavas bor útja a franciaországi Champaigne-tól az Etyek-budai borvidékig (20 perc)
  • Pezsgő és csokoládé összekóstolás, Törley Chardonnay Nyerspezsgő és a Nyerspezsgővel készült bon-bon (15 perc)
  • Pezsgőkészítési eljárás bemutatása, buborékszerkezet elemzés, pezsgő kóstolás, de hogyan? Kalandozások a Törley birodalomban (45 perc)
  • Francois Chardonnay Nyerspezsgő és a Nyerspezsgővel készült bon-bon összekóstolása, a bon-bon elkészítése (45 perc)
  • Törley Excellence Chardonnay és az Excellence Chardonnay pezsgővel készült bon-bon összekóstolása (15 perc)
  • Törley Orfeum Rosé sec és az Orfeum bon-bon összekóstolása (15 perc)
  • Törley Excellence sárga muskotály doux és a sárga muskotályos bon-bon összekóstolása
  • Törley Tokaji doux és a tokaji pezsgős bon-bon (15 perc)
    Közös csokoládé készítés (45 perc)
  • Meglepetés!

A tanfolyam szakmai partnere: www.suss.hu



Vizsga

A tanfolyamot elvégző hallgatóink oklevelet vehetnek át, külön vizsgát nem kell letenni.



Intenzív időpontok




Tandíj

Kedvezményes ár: 11.900 Ft + ÁFA, amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 13.900 Ft + ÁFA, amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Mészáros Gabriella
a Borkollégium igazgatója
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés