Buborék Világ


Mi a különbség a pezsgő, gyöngyöző- és habzóbor között? Van-e eltérés a crémant, champagne, cava, Sekt és a franciacorta között? Milyen pezsgőkészítési eljárások vannak?
 
Ha előszeretettel bontasz pezsgőt szilveszterkor, születésnapkor, vagy évfordulón, de idáig még bele sem gondoltál, hogyan készül, és milyen fajtát is iszol pontosan, akkor a Buborék Világ tanfolyam kitűnő választás az alapvető kérdések megválaszolására.
 
A pezsgő tanfolyamon megtudhatjuk, mitől pezsgő a pezsgő, hogyan keletkeznek a buborékok, és milyen technológiák léteznek. 20 különleges tétel kóstolása mellett pedig nemcsak megtanuljuk a szakszerű kóstolást, hanem a pezsgő-étel párosításokról is szót ejtünk.
 
 
Kóstolt italok száma: 20 
Minta pezsgősor a korábbi kurzusok alapján:
 

Borstílus/kategória

Pincészet

Tétel

Champagne NV

Alfred Gratien

Brut

Methode Traditionelle (Crémant)

Antech

Brut Crémant De Limoux

Method Charmat

BB Pezsgő

BB Spumante édes

Method Charmat (Prosecco)

Bisol

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry 2015

Gyöngyözőbor

Chiarli

Lambrusco Grasparossa di Castelvetro (édes)

Champagne NV

Duval Leroy

Brut Réserve

Methode Traditionelle (Cava)

Eduald Massana Noya

Brut Familia Cava

Gyöngyözőbor

Etyeki Kúria

Pláne

Methode Traditionelle

Francois Pezsgő

Rosé Brut

Methode Traditionelle

Garamvári Szőlőbirtok

Optimum Brut

Methode Traditionelle

Gróf Degenfeld

Extra Brut Vintage 2011

Gyöngyözőbor

Holdvölgy

Hold and Hollo 2016 (félszáraz)

Methode Transvasée

Hungaria Pezsgő

Juhfark Brut

Methode Traditionelle

Juvé&Camps

Cinta Púrpara Reserva 2013 Cava

Methode Traditionelle

Juvé&Camps

Xarel-lo Essential Brut Cava

Methode Traditionelle

Kreinbacher Birtok

Prestige Brut

Champagne NV

Larmandier Bernier

Rosé de Saignée Extra Brut, Premier Cru

Method Charmat (Prosecco)

Masottina

Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore - Rive di Ogliano Extra Dry 2016 DOCG

Champagne NV

Paul Bara

Réserve Brut

Methode Traditionelle

Perelada

Stars Brut Cava

Champagne NV (Blanc de Blancs)

Ruinart

Blanc de Blancs

Methode Traditionelle

Törley Pezsgő

Chardonnay Nyerspezsgő 2012

Champagne (Vintage)

Veuve Clicquot

Vintage Reserve 2008

Methode Traditionelle

Wolfberger

Crémant D'Alsace Rosé Brut

Method Charmat (Asti)

Zonin

Asti (édes)

 
A változás jogát fenntartjuk.



Tematika

Mitől pezsgő a pezsgő? (2 óra)
Technológiai alapok (3 óra)
Termőhelyek vonzásában 1. (3 óra)
Termőhelyek vonzásában 2. (3 óra)
Champagne (2 óra)
Pezsgő és gasztronómia (2 óra)





Tandíj

Kedvezményes ár: 48.260 Ft (38.000 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 57.150 Ft (45.000 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés