Általános információ

Képzési rendszerünk

Borkurzusaink a WSET felépítésének megfelelően egymásra épülnek, és ezeket egészítik ki gasztronómiai tanfolyamaink, valamint mesterkurzusaink és kóstolóink. Utóbbiakra képzési szinttől függetlenül várjuk az érdeklődőket, ugyanakkor mesterkurzusok esetében az élmény nagyobb lehet bevezető, vagy alapfokú borismeret esetén. Ismétlő kurzus keretében lehetőséget biztosítunk végzett hallgatóinknak, hogy csatlakozzanak az aktuális csoporthoz, és egy-egy témakört újból átvegyenek a tananyag felfrissítése, és természetesen a kapcsolódó borok újrakóstolása érdekében. Képzési rendszerünk felépítése az alábbiakban megtekinthető.
 

Tanfolyamaink

Bortanfolyamainkat kétféle rendszerben, intenzív és esti kurzusok formájában hirdetjük meg. Az intenzív kurzusok egymást követő napokon (az alapfok általában csütörtök-péntek-szombat, közép- és felsőfők pedig szerda-csütörtök-péntek-szombat) kerülnek megtartásra, míg az esti tanfolyamokat a hét egy adott napjának estéjére hívjuk össze.
 
Tanfolyamaink mindegyikére jellemző a kóstolás elsődlegessége. Hallgatóink figyelmét felhívjuk arra, hogy a tanfolyam előtt olvassák át a tananyagot, az aktuális jegyzeteket, hogy a tanulás folyamatának legnehezebb és legizgalmasabb részét, a kóstolást tudjuk előtérbe helyezni. Sokkal jobban lehet haladni olyan csapattal, amelyik valóban átvette az elméleti anyagot, hiszen tényként kezelhető ismeretek átadásával nem kell tölteni az időt. Ezért fér bele az időbe napi 12-16 bor megismerése.
 
A bor mellett a gasztronómia is jelentős fejlődést mutat hazánkban. Az ez iránt érdeklődők számára több izgalmas kurzust indítunk, például borgasztronómia, valamint pezsgő témában, illetve igény esetén további alkalmakat szervezünk más italok (párlatok, kávé, tea), valamint ételek (csokoládé, sajt) bemutatására. A borhoz hasonlóan e területek is sajátos kultúrával rendelkeznek, lehetőséget nyújtva az elmélyült tapasztalatszerzésre.
 

Hatékony oktatás

Azért, hogy tényleg a tanulásé legyen a főszerep, nyomatékosan kérjük a következők elkerülését:
  • telefonálás órák alatt – ez nemcsak udvariatlanság a tanárral szemben, de zavarja a hallgatótársakat is;
  • hangfelvétel készítése az órákról;
  • a következők fogyasztása uzsonnára: chips, sósmogyoró, vagy bármilyen más, a nyálkahártyát és az ízlelőbimbókat erősen igénybevevő rágcsálnivaló;
 

Támogatjuk viszont

  • az értelmes kérdéseket,
  • a kommunikatív hallgatókat,
  • a kíváncsiakat és
  • szeretettel fogadunk mindenki mást is, aki netán a fentiekkel nem rendelkezik.
 
Az órák pontosan kezdődnek. Kérjük, hogy 10-15 perccel a kezdés előtt jelenjen meg a helyszínen.

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés