Csokoládé és Pálinka Fúziója


Hedonista élvezetek: Süss csokoládé és Brill pálinka kóstoló tanfolyam, csokoládé készítéssel
 
  • A pálinka párosítható, kóstolható együtt csokoládéval? Bebizonyítjuk, hogy igen!
  • Csokoládé és pálinka párosítás: az ízek harmóniája vagy kontrasztja működik?
  • Melyik csokoládé „illik” a pálinkához? Étcsokoládé? Tejcsokoládé? Fehércsokoládé? Azt állítjuk: valamennyi!
  • Létezik zöldségpárlat? És fogyasztható? De mennyire!
  • Hogyan kóstoljunk pálinkát?
  • Ízlelőbimbók akcióban, mindent megkóstolunk, aztán elemzünk
  • Igazi gasztronómiai kuriózummal készülünk! Brill zöldségpárlatok mellé készítünk csokoládé különlegességet, melyeket a Borkollégiumban kóstolhatja elsőként a nagyérdemű…
 
Előadó: Petzold Attila (A Brill pálinkaház pálinka- és párlatszakértője)
 
Csokoládé: avagy a keserű azték afrodiziákum útja a pálinkával való fúzióig
 
Kalandozásainkat Dél-Amerikában kezdjük, megtudjuk hogyan fogyasztották a csokoládé alapanyagát a kakaóbabot az ősi aztékok, miként került Európába, van-e kultúrája a csokoládé fogyasztásnak, „házasítható-e” pl. pálinkával. Kitérünk a pálinka és az ételek összekóstolásának titkaira, közben kóstolunk és kóstolunk… Megvizsgáljuk a trendeket, milyen csokoládé milyen pálinkával párosítható megnézzük, hogyan kell készíteni a csokoládét, figyelem, kulisszatitkokat árulunk el! A bátrabbak csokoládé készítésre is vállalkozhatnak...



Tematika

  • Csokoládé és pálinka készítés történelem
  • a pálinka alapanyaga
  • a pálinkafogyasztás szabályai
  • mi az a technológiai tisztaság? Milyen az előpárlatos pálinka? és milyen az utópárlatos pálinka? Főzési hibák
  • Főzési módok, stílusok és azok „keverése”: pálinka cuvée
  • Pálinka kóstolás, de milyen pohárból?
  • Brill kajszibarack pálinka összekóstolása narancsos pillecukros trüffelel
  • Brill törköly pálinka összekóstolása csillagánizsos málnás trüffelel
  • Brill birskörte pálinka összekóstolása kakaóbabtöretes trüffelel
  • Meglepetés!! Brill zellerpárlat és Brill sárgarépapárlat csokoládéval való összekóstolása (a trüffelek összetételét egyelőre nem áruljuk el…)
  • Közös csokoládé készítés
 

Vásárlási lehetőség a tanfolyamon részt vettek számára 10%-os kedvezménnyel: a Brill pálinkaház birs-, kajszi-és törkölypálinkája egyetlen díszdobozban a hozzá tartozó trüffelekkel
 
Tervezett pálinka sor:
  • kajszibarack pálinka
  • birs pálinka
  • törköly pálinka
  • szőlő pálinka
  • zellerpárlat
  • répapárlat 

A tanfolyam szakmai partnere: www.suss.hu



Vizsga

A tanfolyamot elvégző hallgatóink oklevelet vehetnek át, külön vizsgát nem kell letenni.





Tandíj

Kedvezményes ár: 15.150 Ft (11.929 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 17.700 Ft (13.937 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Képzési rendszerünk felépítése

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozzon Borkollégium kurzust szeretteinek, partnereinek.

Részletek és rendelés